11 NAČINA KAKO DA TRANSFORMIŠETE NEGATIVNU ENERGIJU U POZITIVNU!

on

Negativne misli mogu postati prava noćna mora i uticati na svakodnevne dogadjaje.
Učenje kako postati pozitivan može biti teško posebno onima koji nikada nisu čuli o načinu na koji se to postiže.

young woman holding happy mask

BUDITE ZAHVALNI:
Zahvalnost na svemu što imate u životu je osnovna i polazna tačka na putu ka pozitivnom razmišljanju. Ukoliko ovo čitate najverovatnije imate pristup internetu, kompijuteru, ŽIVOTU!
Budite zahvalni svima koji su tu za vas i na svemu što vas okružuje. Sve što imate u životu je privilegija, gledajte to na takav način.

ELIMINIŠITE DRAMU:
Nositi etiketu nekoga ko drami oko svega je vrlo nezgodno. Eliminaciju tog segmenta iz svog života postižete tako što pre svega treba da eliminišete oko sebe sve ljude koji drame o svakome i svemu pod Suncem. Čak i ako ne zapocinju raspravu sa vama vrlo lako možete biti uvučeni u istu ili čak obeleženi kao onaj koji je celu stvar i započeo. Eliminišite ovakve ljude i uticaje iz svog života. Vama trebaju sreća i mir a ne besmislene rasprave i stres.

Business people-showing teamwork

OKRUŽITE SE POZITIVNIM LJUDIMA:
Proces odstranjivanja „drama-ljudi“ iz svog života ide paralelno sa istovremenim okruživanjem pozitivnim ljudima. Veoma dobro znate ko ima pozitivan a ko negativan uticaj na vas. Prijatelji su ili tu za vas ili nisu. Dobro promislite koga puštate u svoj život!

PREUZMITE ODGOVORNOST:
Preobražaj misli iz negativnih u pozitivne započinje preuzimanjem sopstvene inicijative po tom pitanju. Treba da ŽELITE da budete srećniji. Takodje, treba da preuzmete odgovornost za neke stvari u životu koje vam ne idu u prilog i donesete odluku da ih apsolutno možete popraviti.

BUDITE LJUBAZNI:
Budite ljubazni prema ljudima. To je tako jednostavno. Ljubaznost izaziva pozitivan osecaj u vama i osobi prema kojoj je pokazujete. U ovoj situaciji svi su pobednici. Biti ljubazan je odlika dobrih ljudi i ne postoji bolji način da živite I mislite pozitivno.

yogasiteNADJITE VREME ZA SEBE:
Ponekad je potrebno ostaviti sve i naći vreme za sopstvene misli. Bilo da je to kroz meditaciju, jogu, slušanje muzike, šetnju, pecanje itd… svima nam je katkad potrebno da pobegnemo od realnosti i izgubimo se u sopstvenom treningu i mislima.

ZABAVLJAJTE SE:
Očigledan način za beg od negativnih misli jeste zabava. Zabava vodi ka smehu, uživanju i razonodi. Dok god vaša zabava nikoga ne ugrožava treba da bude na vašoj listi prioriteta.

NAUČITE DA PRAŠTATE:
Davanje oproštaja zahteva jaku ličnost. Istovremeno, nešto što je prošlo više ne zavredjuje vaše vreme. Šta je bilo bilo je. Oproštaj može biti težak ali vam u isto vreme pomaže da se ogradite od nekih stvari i nastavite dalje. Sreća i pozitivne misli vas ne mogu okružiti ukoliko se čvrsto držite za nešto što je stvar prošlosti.

NEKA VAM UVEK ČAŠA BUDE POLU PUNA (umesto polu prazna):
Šta god neprijatno da vam se u životu  dogodi tretirajte to u stilu „ko zna zašto je to dobro“ umesto da se fokusirate na lošu stranu. Ukoliko imate loš dan usmerite misli na neki dan i dogadjaje kad vam je bilo mnogo lepo. Prosto naučite da budete optimista. Naravno, postoje situacije koje nam ne dozvoljavaju optimizam. Život može biti težak s vremena na vreme. Ipak, većina dnevnih dogadjaja može biti tretirana pozitivnim načinom razmišljanja.

PRESTANITE PREVIŠE DA RAZMIŠLJATE:
Opsesivno razmišljanje o prošlosti vodi vas ka ignorisanju sadašnjeg trenutka i nesagledavanju realne slike stvari. Ukoliko, prolazite kroz težak period i mislite da nemate snage za borbu, nastavite da se borite. Istrajnost će se na kraju isplatiti. Dok god radite na unapredjivanju sebe ne trošite energiju na brigu o onome što će možda biti a verovatnije je da neće. Budite pozitivni, uživajte u sadašnjem trenutku i trudite se da „ne lupate glavu“ previše.

sudoku gameREŠAVAJTE SUDOKU:
Sudoku je odličan trening za mozak, utiče na koncentraciju i omogucava vam da budete prisutni u sadašnjem trenutku. Utiče na hormon srece svaki put kad uspešno rešite slagalicu. Istovremeno, skrece pažnju sa svega onoga čime biste opteretili mozak a pomaže razvoju novih moždanih ćelija. Krenite od slagalice dnevno i ubrzo ćete primetiti promenu na bolje.

SRECNO!

Sanja Mandić

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s